Η Αίγινα είναι ένα νησί γεμάτο ιδιαίτερα σημεία τόσο ιστορικής σημασίας, όσο και φυσικής ομορφιάς.
Επισκεφθείτε το Ναό της Αφαίας, τον Πύργο Μαρκέλλου, το Σπίτι Καζαντζάκη, την Παλιαχώρα, τα Καποδιστριακά Κτίρια, τον Αρχαίο Ελαιώνα και πολλά ακόμα. Το Apollo Resort βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία πάνω στη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής από το γραφικό λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας και αποτελεί το ιδανικό σημείο για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα περιηγήσεων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ναός της Αφαίας

Επάνω από την Αγία Μαρίνα δεσπόζει ο ναός της Αφαίας. Η θεά Αφαία(άφαντη) λατρευόταν μόνο στην Αίγινα και η λατρεία αυτής είχε αρχίσει από τα προϊστορικά χρόνια .Αποτέλεσε δε σημαντικό συμβολικό κέντρο του ελληνικού τόπου . Ένα ανεπανάληπτο έργο της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, από πλευράς τεχνικής, καλλιτεχνικής, γεωμετρικής, φυσικής. Υψώνεται περήφανα και δεσπόζει στην κορυφή μίας οροσειράς στην Αίγινα, από τον 8ο π.Χ. αιώνα.

Ναός του Αγίου Νεκταρίου

Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού και τόπο έλξης για τους επισκέπτες του οι οποίοι συρρέουν στο σημείο κατά χιλιάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να προσκυνήσουν και να θεραπευθούν. Επιπλέον, το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα αποτελεί όχι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα Μοναστήρια της Ελλάδας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες των Βαλκανίων. Αν και γνωστό στο ευρύ κοινό, λίγο κόσμος γνωρίζει την αληθινή ιστορία και σημασία του.

Πέρδικα

Η Πέρδικα δεν είναι απλώς ένα από τα χωριά της Αίγινας, αλλά το χωριό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς αφού συνδυάζει την απλότητα και το μεγαλείο μαζί. Βρίσκεται σε ένα σημείο του νησιού με απίθανη θέα, που σου εμπνέει μόνο θετικά συναισθήματα και σου βγάζει μία εσωτερική γαλήνη. Τα στενά γραφικά δρομάκια της και τα κατάλευκα σπίτια με τις αυλές τους γεμάτες λουλούδια παραπέμπουν σε κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Το ακρωτήριο της Κολώνας

Το ακρωτήριο της Κολόνας περικλειόταν από ψηλά τείχη διαφόρων περιόδων, αποτελούσε πόλη πολυπληθής, πάνω ακριβώς από το εμπορικό λιμάνι όπου αναπτυσσόταν το εμπόριο και το πολεμικό λιμάνι ‘κρυπτός λιμένας’ όπου κρύβονταν τα πολεμικά πλοία. Το τείχος της πόλης κατέληγε στα ακρομώλια και των δύο μόλων όπου υπήρχαν πύργοι φρουρούμενοι. Μέσα στην πόλη της Κολώνας αξίζει να αναφέρουμε τα ποιο κάτω σημαντικά μνημεία : Ο ναός του Απόλλωνα στην Κολόνα και ίσως και του Ποσειδώνα ,οι ναοί της Θεσμοφόρου Δήμητρας, της Άρτεμις, του Διονύσου και της Εκάτης, τα κτίρια Αιάκειο, Βουλευτήριο, Αττάλειο, το Θέατρο, το Στάδιο, αρκετοί τάφοι ,ο Τάφος του Φώκου, οχυρωματικά έργα (τείχη, λιμάνια, οι μόλοι, τα υδραγωγεία κ.λπ..) 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Μονοπάτια

Ως γνωστόν, το νησί κατοικείτο από τους αρχαίους χρόνους και έχει να επιδείξει πολλά διαφορετικά πρότυπα ζωής μέσα στα χρόνια. Άλλοτε χωμάτινα δρομάκια κι άλλοτε πέτρινα καλντερίμια, τα μονοπάτια της Αίγινας θα σε οδηγήσουν να ανακαλύψεις τους κρυμμένους της θησαυρούς της μέσα στην άγρια τοπική φύση.

Ο Γύρος του Ελλάνιου Όρους| (8,8 χλμ, 5 ώρες, Βαθμός δυσκολίας: μέτριος/ δύσκολος για μικρό διάστημα μετά την Αχλάδα)
Σφεντούρι – Ελαιώνας| (3 χλμ., 1 ώρα και 15’, Βαθμός δυσκολίας: μέτριος)
Παλιαχώρα| (1,2 χλμ., 40’, Βαθμός δυσκολίας: εύκολη και μέτρια)
Αφαία| (2,5 χλμ., 50’, Βαθμός δυσκολίας: μέτρια διαδρομή)

Ιππασία

Υπάρχουν εκδρομές που πραγματοποιούνται σε χωριά της Αίγινας, από ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους για άτομα ηλικίας 5 ετών και άνω. Το πιο διάσημο μέρος για ιππασία είναι το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας αλλά έπειτα από συνεννόηση μπορείς να δώσεις ραντεβού και σε άλλα χωριά της Αίγινας.

Birdwatching

Αν και μικρός προορισμός και σχετικά κοντά στην Αθήνα, η Αίγινα φιλοξενεί στη γη της έναν αριθμό πουλιών, κάποια από τα οποία πιο σπάνια από άλλα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πάνω στο Ελλάνιο Όρος (στα χωριά Παχιά Ράχη και Κοντός) θα μπορέσεις να παρατηρήσεις μεταξύ άλλων πέρδικες βουνού, πελαργούς και άλλα τοπικά είδη. Ανάλογα δε με την εποχή, μπορείς να παρατηρήσεις σμήνη πελαργών, ερωδιών και άλλων υδρόβιων πουλιών.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
μοναδικές προσφορές

ΔΙΕΘΥΝΣΗ

Αγία Μαρίνα,
Αίγινα, ΤΚ18010

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

+30 22970 32271
+30 210 9858858

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

TRAVELMYTH 2023 | 6 TOP ΒΡΑΒΕΙΑ & 8 INCLUDED ΒΡΑΒΕΙΑ

Copyright © 2021. All Rights Reserved.